Contexto
O 2 de abril publicouse no Boletín Oficial do Estado (BOE) a Lei de prevención da perda e o desperdicio de alimentos. Trátase da primeira lei nacional sobre o desperdicio de alimentos en España, centrada na prevención e a concienciación.
A lei ten como obxectivo frear o desperdicio de alimentos en toda a cadea alimentaria, aplicándose á produción primaria, á transformación, á distribución, á hostalería e á restauración, ás organizacións e asociacións que distribúen alimentos doados e ás administracións públicas.
O regulamento beneficiará a todos os operadores da cadea, xa que os axudará a optimizar os seus recursos e mellorar a eficiencia e o rendemento da súa produción. Os requisitos da lei adáptanse ás necesidades específicas dos distintos operadores económicos da cadea alimentaria.
A Dirección Xeral de Alimentación, a través da Subdirección Xeral de Calidade e Sostibilidade Alimentaria, ten como obxectivo dar a coñecer os aspectos clave desta nova lei, co fin de facilitar a súa aplicación por parte dos axentes da cadea alimentaria.
O obxectivo é familiarizar os operadores co contido da lei, con especial énfase nas obrigas xerais dos axentes da cadea e nas obrigas das administracións públicas.
Obxectivos do día:
O obxectivo do obradoiro é familiarizar os representantes do sector agroalimentario (produción primaria, industria, distribución, HORECA e terceiro sector) coa nova lei de desperdicio alimentario, e para iso preténdese aprender o seguinte:
Organizado por :
A Subdirección Xeral de Calidade e Sostibilidade Alimentaria (Dirección Xeral de Alimentación) do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación, no marco da Rede da PAC, coordinada pola Subdirección Xeral de Planificación da Política Agraria.
Público obxectivo:
O evento está dirixido ás partes interesadas da cadea alimentaria e ás administracións públicas, en xeral, a calquera persoa implicada no sector agroalimentario que estea interesada na prevención do desperdicio de alimentos.
O evento celebrarase en liña a través da plataforma ZOOM e para participar é preciso rexistrarse nesta ligazón.