Mellorar a rendibilidade e a resistencia das explotacións e garantir a seguridade económica dos seus agricultores son obxectivos prioritarios da PAC . Para contribuír á consecución destes obxectivos, a Rede da PAC promove accións que axuden ás explotacións agrarias, especialmente ás pequenas e medianas, a gañar viabilidade e adaptabilidade, e aumentar as súas capacidades técnicas e produtivas.

A resiliencia e a competitividade tamén son calidades que se reforzan mutuamente. Ao mellorar o primeiro —con medidas como as axudas da PAC, que axudan a garantir ingresos e compensar as posibles limitacións iniciais—, os produtores máis pequenos tamén poden ser competitivos. E ao facelo, esta última —con maior profesionalización e formación, maior independencia e maior capacidade de negociación, técnica e financeira— garante a solidez e a rendibilidade económica das explotacións.

Documentación relacionada

Informe sobre boas prácticas empresariais e proxectos agroalimentarios en zonas rurais

Este informe sobre boas prácticas demostra a sustentabilidade económica de varias empresas e proxectos agroalimentarios, un compoñente tan esencial para a súa consolidación como os seus aspectos ambientais e sociais.

Revista Rural Savia: Outono 2025

Revista Savia Rural, nº 8, outono de 2025

Revista Rural Savia: Verán 2025

O número 7 de Savia Rural recolle varias iniciativas que reforzan ou abren posibilidades para o desenvolvemento rural.