DATAS : Do 01/04/2016 ao 30/04/2016.
DURACIÓN : 50 horas (7 presenciais, 10 por videoconferencia e 33 en liña).
NÚMERO DE ALUMNOS: 30
OBXECTIVOS :
Ï Completar a formación de formadores e técnicos no seu traballo de apoio aos agricultores e gandeiros para cumprir os requisitos de produción ecolóxica esixidos polas normativas comunitaria e española.
Ï Proporcionar formación metodolóxica aos participantes para aumentar a súa eficacia como asesores de explotacións ecolóxicas.
Ï Formación de titulados para a súa incorporación como técnicos especializados en asesoramento para a produción ecolóxica.
Dirixido a :
Formadores e técnicos de diversas administracións, Redes e Grupos de Desenvolvemento Rural, Organizacións Agrarias Profesionais, Cooperativas e Asociacións do medio rural, traballadores no ámbito do asesoramento a explotacións agrarias e propietarios e/ou emprendedores de empresas rurais, e Axentes de Desenvolvemento Local.
CONTIDO :
o Ambiente da produción ecolóxica en España
o Principios da produción ecolóxica
o Xestión do solo e técnicas de cultivo
o Xestión ecolóxica de pragas, enfermidades e malas herbas.
o Conversión á agricultura ecolóxica
ou Agricultura ecolóxica na PAC 2014-2020
o Sistemas de control de AE. A Certificación.
Produción de alimentos orgánicos e saúde
o A comercialización da produción ecolóxica. Canles curtas de comercialización.
o Recursos na web e en Facebook
ou Cultivos
ou gando
o Estudo de caso: Proxecto para converter unha explotación agrícola ou gandeira tradicional nunha explotación ecolóxica
o O caso práctico formúlase ao comezo do curso e desenvólvese ao longo do mesmo.
o Recoméndase que o estudo de caso se refira a unha operación real. Os datos da explotación agrícola deben estar dispoñibles antes de asistir ao curso.
Se non se dispón dunha granxa real, pódense empregar datos dunha granxa ficticia para o seu desenvolvemento no curso.
No requiere inscripción o la inscripción es externa.
No requiere inscripción o la inscripción es externa.