Testuingurua
Apirilaren 2an argitaratu zen Elikagaien Galera eta Xahuketa Prebenitzeko Legea Estatuko Aldizkari Ofizialean (BOE). Espainiako lehen elikagaien xahuketari buruzko lege nazionala da, prebentzioan eta sentsibilizazioan oinarrituta.
Legeak elikagaien xahuketa mugatzea du helburu elikagaien kate osoan, lehen mailako ekoizpenean, prozesamenduan, banaketan, ostalaritza eta jatetxeen industrian, dohaintzan emandako elikagaiak banatzen dituzten erakunde eta elkarteetan eta administrazio publikoetan aplikatuz.
Erregelamenduak kateko operadore guztiei mesede egingo die, baliabideak optimizatzen eta ekoizpen-eraginkortasuna eta errendimendua hobetzen lagunduko baitie. Legearen eskakizunak elikagai-kateko operadore ekonomiko desberdinen beharretara egokituta daude.
Elikagaien Zuzendaritza Nagusiak, Elikagaien Kalitate eta Jasangarritasun Azpizuzendaritzako Nagusiaren bidez, lege berri honen alderdi nagusiak ezagutzera ematea du helburu, elikadura-kateko eragileek hura ezar dezaten errazteko.
Helburua operadoreak legearen edukiarekin ohitzea da, kateko agenteen betebehar orokorrei eta administrazio publikoen betebeharrei arreta berezia jarriz.
Eguneko helburuak:
Tailerraren helburua nekazaritza-elikagaien sektoreko (lehen ekoizpena, industria, banaketa, HORECA eta hirugarren sektorea) ordezkariak elikagaien hondakinen lege berriarekin ezagutaraztea da, eta horretarako, honako hauek ikasi nahi dira:
Antolatzailea :
Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioko Elikagaien Kalitate eta Jasangarritasun Azpizuzendari Nagusia (Elikadura Zuzendaritza Nagusia), NEPB Sarearen esparruan, Nekazaritza Politika Planifikatzeko Azpizuzendari Nagusiak koordinatuta.
Helburu-publikoa:
Ekitaldia elikagai-kateko eragileei eta administrazio publikoei zuzenduta dago, oro har, nekazaritza-elikagaien sektorean parte hartzen duen eta elikagaien xahuketa saihesteko interesa duen edonori.
Ekitaldia online egingo da ZOOM plataformaren bidez, eta parte hartzeko LINK honetan izena eman behar duzu.