
14 de juliol de 2025
La FAO (Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura) organitza un concurs de relats en què convoca el sector agrari, així com persones, institucions i organitzacions, a presentar històries reals sobre agricultura familiar que siguin inspiradores
La FAO (Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura) organitza un concurs de relats en què convoca el sector agrari, així com persones, institucions i organitzacions, a presentar històries reals sobre agricultura familiar que siguin inspiradores
Les temàtiques han de versar sobre biodiversitat, canvi climàtic i gestió dels recursos
Les històries es poden presentar en gran diversitat de formats fins al 14 de juliol de 2025
Quan les històries dels teus veïns escoltin, començaràs les teves pròpies a relatar. Alguna cosa així proposa l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) , amb la posada en marxa d'un concurs de recopilació d'històries sobre agricultura familiar que recullin la superació de la història. propi sector, dins de 3 àmbits:
Conservació i restauració de la biodiversitat
Adaptació al canvi climàtic
Gestió sostenible dels recursos naturals
La FAO defineix “agricultura familiar” com les activitats agràries basades en la família, ja siguin en la producció agrícola, forestal, pesquera, pastoral i aqüícola, i aquesta és una part fonamental del desenvolupament rural.
Al concurs estan convocats agricultors, pescadors, silvicultors, pastors, productors, especialistes tècnics, associacions de la societat civil, organitzacions, universitats, institucions i altres agents al sector agroalimentari. Aquesta convocatòria està oberta a persones i organitzacions fins al 14 de juliol de 2025 .
Per a la presentació, la FAO facilita una guia amb tota mena de detalls sobre la preparació de la documentació necessària.
Històries inspiradores
L' objectiu del concurs és demanar relats que serveixin de mirall i d'inspiració en casos en què els seus protagonistes han superat els reptes propis del sector . pagesos familiars, incloses dones i joves, en transicions reeixides cap a sistemes alimentaris més inclusius, sostenibles i justos. Aquestes històries es basen en la co-creació i l'intercanvi de coneixements tradicionals i innovacions que estan ajudant a fer sostenibles els sistemes alimentaris, sense deixar ningú enrere” .
En definitiva, es pretén donar visibilitat a les dimensions humanes, culturals i socials de l'agricultura familiar, mostrant com aquest model productiu impulsa la transformació dels sistemes agroalimentaris. Per això, el contingut ha de basar-se en la realitat i no tenir caràcter fictici.
Les històries seleccionades seran compartides a través de la Plataforma de Coneixements sobre Agricultura Familiar de la FAO , contribuint a inspirar polítiques públiques, projectes de cooperació i noves narratives sobre el món rural.